Sisätreenikausi korkattu

Spin-Off:

Viikolla 41 olen viimein korkannut tämän kauden sisätreenit. Sisätreenikauden aloitus viivästyi hieman normaalista aikataulusta, sillä löysin aivan mahtavia uusia maastoja kävelylenkeille. Viikko ohjelmaan lisään pimeimpään aikaan luontoliikunnan lisäksi intensiivisemmin kuntosalia ja ryhmäliikuntaa joka on lähinnä pumppi-tunteja, myös uinti tulee kuvioihin lähinnä palauttavana lisänä.

Ryhmätunneilla käyn lähinnä palauttavassa mielessä ja mahdollisimman pienillä painoilla. Varsinaisen voimatreenin teen mielelläni omaan tahtiini kuntosalin puolella. Enemmän sykettä nostattavana treeniä teen nykyisin porraskoneella ja crosserilla, jos polvi tuntuu hyvältä niin myös matolla juoksu kuuluu kalustoon.

Näin viiskymppisenä “ikiliikkujana” on jo noita kremppoja tullut ja kulutetut kilometrit alkavat tuntumaan kropassa kulumina, joten liikunta tulee valita sen mukaan. Ihan jokaisen muotijumppaan ei enää pysty osallistumaan vaikka haluaisikin. Jokunen vuosi sitten kokeilin Crossfitiä, ja tunnustan, että olin todella harmissani etten törmännyt kyseiseen lajiin 30 vuotta sitten! Aivan ihana laji, mutta nykysillään aivan mahdotonta harrastaa olkapäiden ongelmien ja polvikipujen vuoksi.

Nivelrikosta kärsivä polveni kestää hyvin Piukkojen Paikkojen Pumppitunnin hitaan tahdin, askelkyykyissäkin saa rauhassa keskittyä itse liikkeseen. Seuraavaksi testaan pitkästä aikaa Piukat Pakarat-tunnin joka oli takavuosina oma favoriitti tuntini. Kuntosalina käytän #Liikku‘a, joka tarjoaa samalla kortilla kaikki Suomen salit käyttöön, mikä etu työmatkoilla!

Nyt vain toivon, ettei syysflunssa kausi kaada sänkyyn. Pieneenkin kurkunperän kutinaan tulee imeskeltyä C-vitamiinia ja sinkki-tablettia.

 

Porin Latu – liikuttaa luonnossa (Porin Latu facebookissa)

Ulkoliikuntaa sauvakävelyn merkeissä Porin-Harjavallan-Ulvilan maastoissa. Pari kertaa viikossa tehdään n 1,5h lenkki joka sisältää muutaman ns.mäkivedon oman kunnon mukaan. Vauhti määräytyy porukan mukaan, joten rohkeasti föliin sauvojen kanssa tai ilman.  Kävelyt jatkuvat taas viikolla 44 – seuraa ilmoittelua FB-ryhmässä.

Lenkin yhteydessä voidaan poiketa kahvilaan ohimennen tai jälkeen mahdollisuus käydä yhdessä syömässä, jokainen oman ravintotottumuksen mukaan…

 

Seuraavista kävelylenkeistä saat tietoa Facebook sivulta: Porin Latu Kävely, pyöräilystä kiinnostuneille löytyy  Porin Latu Pyöräily ryhmä. 

 

Lisäys 21.10.2019: UKK-instittuutti uudisti aikuisten (18-64v) liikkumissuositukset. Lisää tietoa UKKn sivustolta.

Aikuisten liikkumisen suositus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *