Å i Lofoten

03-07.10.2019 Lofootit – Norja

Muutaman vuoden tauon jälkeen palasin Lofooteille, ja tällä kertaa matkassa oli muutama ensikertalainenkin. Alkuperäinen suunnitelma oli uusia viime vuosina tutuksi tullut reitti Vaasasta – Uumajaan ja siitä yli Ruotsin Blåvägeniä pitkin aina Mo i Ranan kautta Lofooteille saakka. Aikataulu toi kuitenkin omat haasteensa, joten päätinkin ajella Tornion kautta suoraan Narvikiin.

Telttapaikaksi valittiin hyvä näköala Glensvean sekä Helmematsvatnetin suuntaan, jonka taustalla näkyivät Ytre Borgfjordin valot. 

Telttoja kasaillessa hämäryys oli jo laskeutunut ja maa oli pakkashileessä. Päivän päälle oli mukava kömpiä lämpimään makuupussiin oikomaan jalkoja.

Aamulla upea maisema syksyn värikirjoineen avautui eteen heti teltasta kömpiessä. Pikaiset pakkailut  ja kohti Å i Lofotenia kohti.

Aurinkokin vilahteli pilvien lomasta. Kahvittelua Å i Lofotenissa, vierailu Viikinki museossa ja ajelua huikeissa maisemissa kohti Narvikia.

Tällä kertaa kulkupelimme heitti hieman haastetta kehiin, ja ilmoitteli ensimmäistä kertaa vetonivelestään heti Gällivaren jälkeen. Matkaa jatkettiin  kuitenkin aina Lofooteille saakka. Paluumatkalla Å i Lofotenista pysähdyttiin Narvikin lentokentälle ja sieltä uusi auto alle viikonlopuksi. Car Rent Sixt hoiti homman todella näppärästi ja alle saimme mukavan Ford Kugan. Viikonloppu tutustuttiin Lofootteihin vuokra-auton kera ja maanantaina saimme auton vw-korjaamolta takaisin ja pääsimme kotimatkalle yli lumisen Gällivaren. 

Vaikkei valaita ja lunneja tällä reissulla nähty, niin nähtiin merikotkia, harmaahaikaria, merimetsoja, hirvi, poroja, ruskaa ja upeita vuoristoja ja tuntureita.  Tänne taas uudelleen, oikein ajan kanssa – muutama huiputus jäi tekemättä ja kytemään auton rikkoutumisen vuoksi. 

*Telttaretki kuului *ReppuretkiTM-pakettien testaussarjaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *