24h Alpin 2016

Trek-N-Paws

Lue myös >>  24h Alpin 2015 

24h Watzmann Alpin
>> KUVAGALLERIA <<
Tänä vuonna sain tosi kivan porukan kasaan Saksan Berctesgadenissa pidettävään 24h tapahtumaan. Itse lähdin Hemen kanssa kokeilemaan Watzmann extrem (3.230 m) ja samaan luokkaan ilmoittautui myös Auli, Elina ja Heikki. Watzmann alpin klassik (2.600 m) lähti ensikertalaisina kokeilemaan Marjo, Rami ja Ulla sekä viime vuonna korkeiden sykkeiden vuoksi keskeyttänyt Sannis.

Vammalan Retkeilijät ry

24.06.2016 Perjantai
Juhannusaattoa vietettiin Kullaalla, kun Sannis tuli meille valmiiksi aamua varten ja toi Hemen tullessaan Tampereelta 🙂  Viimonen ehtoollinen ennen lähtöä kera ?#?vammalanretkeilijät? tiimin..

Jääkaapin tyhjennys ennen reissua

25.06.2016 Lauantai
Kuvagalleria>>25-26.06.2016
Aamulla hypättiin laivaan Turusta, ja illalla auton konepelti Tukholmasta kohden etelää… Saatiin kyytiin meidän ihanat Tampereelaiset liftarit välillä Jönkoping-Kööpenhamina…. Tai nämä piti pudottaa Malmööseen, mutta kuskin jarrujalka ei toiminu 😉 Toivottavasti tästä porukasta ei kauheita traumoja saaneet ja pääsivät jatkamaan matkaa hyvin eteenpäin 😛

Malmööseen matkalla – Köpikseen päätyivät..

26.06.2016 Sunnuntai
Kuvagalleria>> 25-26.06.2016
Yön yli ajettua saavuttiin hyvissä ajoin (n. klo 15) Burmesterhausiin ja Markella olikin jo täysi tohina päällä – vain hetkeä aiemmin oli Elina ja Auli saapunut pelipaikalle.
Illaksi kokoonnuttiin pikaisesti pop-up huoneeseen lasilliselle Marken kera ja siitä sitten nukkumaan matkarasitukset pois.

Lasilliset pop-upissa

27.06.2016 Maanantai
Kuvagalleria>> 27.06.2016
Maanantaina piti vain pikaisesti poiketa aamulla shoppailemassa ja sitten tehdä Jennerin valloitus… kaikki ei aina mene suunnistelmien mukaan ja päädyimme Jennerille heti aamutuimaan täysin ilman valmistautumista… Syötiin ylhäällä hyvin ja valloitettiin Jenner (1874m) ilman suurempia ponnisteluja, käytiin pikaisesti Königsseessä kahvilla ja palattiin takaisin Berchtesgadenin keskustaan.

Illalla treffattiin vielä lasillisen verran Heikki pop-up huoneessa ja suunniteltiin seeuraavan päivän harjoitusvaellusta. Marjo ja Ulla saapuivat vasta myöhään illalla Burmesterhausiin.

Jenner

28.06.2016 Tiistai
Kuvagalleria>> 28.06.2016
Harjoitusvaelluksen piti olla n 6 tuntia kevyt “sisäänajo”, mutta se muuttuikin sattumien summana 35 km, korkein kohta 1969 m ja nousua tuli noin 1800 m. ja tunteja tuli 12… Tällä päiväreitillä pääsi myös “*scramblingin” makuun ensimmäistä kertaa vuosiin! Aivan mahtava päivä ja teknisesti haastava maasto- tykkäsin!


*”Scramble” merkitsee lähinnä jyrkän vaellusreitin ja kiipeilyreitin välimuotoa; välillä pitää kiivetä louhikkoa tai kalliota pitkin käsiä ja jalkoja käyttäen, mutta suurin osa reitistä on jyrkällä pinnalla vaeltamista. Irtokiveä on reitillä paljon, eikä polkua välttämättä ole aina nähtävissä.

Luulot pois ekakertalaisilta- reitti 😉

29.06.2016 Keskiviikko
Kuvagalleria>> 29.06.2016

Tällä kertaa aamulla komennonjakohuoneessa (=lue varustehuoneessa @burmesterhaus) suomalaisten ryhmänjohtaja Heikki Piuhola jakeli reittejä toivomusten mukaan.

24h klassik-luokkaan lähtevät enskertalaiset lähtivät Heikin johdolla muutaman tunnin kierrokselle.

Extreme-porukka jakautui tahoilleen eli Auli ja Elina otti kohteekseen Kotkanpesän (Kehlsteinhaus). Me ollaan se jo Henri kanssa nähty, niin Heikki vetäisi hihasta meille “villin kortin” ns. palauttavaksi treeniksi…Nousua (1408m) ohjeen mukaan 4h45min (vedettiin se 3,5h) ja alastulo 1h45min…. ja kyllähän siinä reidet ja pohkeet vetreytyikin kuten videosta näkyy – nämä on niitä “Heikin Helppoja” 😉

Video >>  https://youtu.be/-vorhyQr1KI

3. harjoitusvaelluspäivä

30.06.2016 Torstai
Kuvagalleria>> 30.06.2016
4.pvä eli palauttavana treeninä 470m tiuhee nousu vuoristonavetalle, josta olisi saanut ostaa juustoa jos se olisi ollut auki…
Alas lähtiessä saatiin vettä niskaan, joten sadevarustus tuli testattua samalla – hyvin toimi!
Ulla ja Marjo olivat poikenneet St.Bartholomassa Eiskapelissa ??

01.07.2016 Perjantai
Kuvagalleria>> 01.07.2016
Perjantai-aamu aloteltiin kehonhuollolla ja se tuli todella tarpeeseen. Tennispallot saivat aivan uuden merkityksen lähes kaikille 😉
Video >>    https://youtu.be/GqyzMXvBYUY

Pilates/venyttely

… ja sen jälkeen suunnisteltiin Itävallan puolelle Salzburgiin shoppailemaan.

Salzburg – Itävalta

Illalla olikin ohjelmassa ilmottautuminen ja reppujen pakkaaminen koitosta varten.
Video >>   https://youtu.be/hnwbH4HhwVw

Yhteisillallista tehtiin itse majapaikassa ja tunnelma oli odottavan jännittynyt.
Tästä se lähte…

Ilmoittautuminen ja illallinen

Extrem oli tänä vuonna poikkeuksellisesti hieman pidempi, kuin alustavissa tiedoissa oli mainittu – viime vuotisen 63km sijaan matkaa kertyikin 70,5km – samoin viime vuotisen 53km sijaan myös Alpin klassik luokkaan oli lisätty muutama kilometri ja se olikin 60km pituudeltaan nyt. Jäimme miettimään, että oliko tämä nyt se viime vuotisesta palautteestamme johtuvaa, sillä suomalaiset moittivat edellisvuonna liika tauoista ;P

Watzmann Extrem

02-03.07.2016 Watzmann 24h 

24h Alpin:
Tänä vuonna 24h Alpin vaati yllättävän monta keskeyttäjää, johtuen sääolosuhteista.
Lauantai-aamuna klo 9 lähtö aikana pientä tihkusadetta, joka päättyi juuri ennen lähtöä. Aurinko saatteli sekä Extreme-porukan että Alpin klassik-joukon Watzmannhausille (1930m) saakka. Siellä ryhmien tiet erkanivat ja Extrem-joukko suuntasi ylöspäin Hocheck (2651m) ja Alpin klassik suunnisti alaspäin ja reittiä eteenpäin.

Sääolot muuttuivat todella nopeasti ja Watzmann peittyi sadepilviin, näkyvyys heikkeni todella surkeaksi.

Yllättävän moni ei ollut varautunut lämpimään ilmantilaan ja kaatosateeseen, joka varsinki sadevarustuksella kasteli itsensä sekä sisältä että ulkoa. Kolmannella etapilla hieman ennen puoltaväliä oli jo 3-osa sekä Alpin klassikilla, että Extremellä keskeyttänyt.Jälkeenpäin harmittelin, etten ollut klassik-luokassa ensikertalaisten tukena ja neuvomassa varusteiden kanssa – Teknisillä varusteilla ei tee juurikaan mitään, jos niiden käyttö ei ole hanskassa tilanteen ja sään mukaisesti.

Gore-kengät ei pidä vettä, jos lahje uittaa vettä sisään, sadesäärystimet lahkeiden alla auttaa kummasti asiaa. Sadesäärystimet toimivat  myös shortsien kanssa. Hengittämätön sadeasu yli +20 asteen lämmössä aiheuttaa vain sisäistä hikoamista, josta syystä monet sadevarustuksella olivat sekä sisältä että ulko läpimärkiä… Varmasti suomalaisten klassik-porukka olisi päässyt loppuun, kun joku kokeneempi olisi ollut perään katsomassa ja tsemppaamassa uskoa… Noh, ensivuonna sitten uusiksi 🙂 Positiivisesti ajateltuna kaikki keskeyttäneet suomalaiset eivät hiipuneet Watzmannin nousussa, vaan jokainen pääsi Watzmannhausille saakka! Eli rankin urakka tuli suoritettua, loppuhan oli vain taistelua itseään, sadetta ja väsymistä vastaan 😉

Extreme:
Jaana Hyttinen (suoritettu)
Henri Hämäläinen (suoritettu)
Auli Kinnunen (suoritettu)
Heikki Piuhola (suoritettu)
Elina Jaaskelainen
Pauliina Piuhola
Petriina Piuhola
+ Aurelia

Klassik:
Sanna-Maija Hahto
Marjo Äijälä
Ulla Paajanen-Sainio
Rami Mäkipää

Tänä vuonna kaikesta ennakko tiedosta poiketen Extrem oli 24tuntia / 70,5km / 3230m nousua…
Nousut olivat itselle hitaita rasitusastmasta johtuen, mutta tasasilla hyvin oltiin extreme porukan etunenässä 😉

Video: https://youtu.be/040HIXh6iq0

24h

04.07.2016 Maanantai – 05.07.2016 tiistai
Aamulla aikaiseen pakkailtiin auto ja suunnisteltiin tiistai aamuksi laivaan Tukholmasta – Turkuun.
Illalla oltiinkin jo hyvissä ajoin kotona ja päästiin saunan lämmitykseen 🙂

Kiitos Hanskille kotivahtina olosta ja tuholauman hoidosta 😉

Ensivuoden porukka on jo kasaantumaan päin – ja vielä mahtuu mukaan jos kiinnostusta riittää kokeilla “äärirajojaan” !!  Rohkeasti vain yhteyttä ottamaan tännepäin, seura kelpaa aina – tule yksin tai kaverin kanssa!

Kuvagalleria >> Hiking-N-Trekking

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *