7-2016 Kulha – Joutsijärvi

23.07.2016 Kulha-Joutsijärvi

Trek-N-Paws

Retkipaikka: Upea Joutsijärven retkeilyalue Kullaalla

Lauantaipäivän avauksen tein Körmyn (Marmalade´s Lord Of Dreams) kera Joutsijärven maisemissa… Ajatuksena oli poiketa Hiivaniemessä ja jatkaa sitten Kulhan kautta Kakkurin suuntaan.

Aivan ensimmäiseksi jouduin ajamaan Kiikoisten ABCn kautta ja hakemaan hyttysmyrkkyä, sillä ilma oli todella kuuman kostean painostava ja kun yritin saada vaelluskenkiä jalkaani parkkipaikalla, niin ympärillä inisi mustanaan hyttysiä. Ei muuta kuin takasin autoon ja myrkyn noutoon…älä huido – ota Offia.
Olinkin jo unohtanut, miksi en niinkään pidä Suomessa patikoinnista kesällä… ennemmin suunnistelen alpeille tai pohjois-Norjaan 😉 Mielestäni ja itselleni sopivampia ajankohtia on syksy-talvi-kevät parasta aikaa Suomessa retkeilyyn 🙂

Hiivaniemi
Auto jäi Silokalliolle parkkiin ja suunnaksi otin Hiivaniemen. Täällä ollaankin käyty aikaisemminkin >> marraskuu – 2015..

Hiivaniemi on altis tuulelle ja tälläkin kertaa siellä kävi pieni tuulenvire, joka tässä säässä vastaavasti oli vain tervetullut. Hiivaniemesä oli nuoria retkeilemässä koirineen, joten jatkettiin matkaa Körmyn kanssa, koska meillä ei ollut vielä tauolle tarvetta.

26.12.2011 Tapaninpäivän myrsky

Tapaninpäivän 2011 myrskytuhot on jätetty metsään semmoisenaan, polun ja reitin päältä olevat puut on katkaistu ja siirretty syrjään – mutta muuten annetaan luonnon hoitaa osuutensa.

Körmy seuraili sivusta

Körmy seuraili kauempaa laavun suunnalta tulevaa puheensorinaa ja koiran vingahtelua.. Pikaisen juomatauon jälkeen otettiin suunta Kulhan laavulle.

Joutsijärvi

Kulhan laavu
Hiivaniemen ja Kulhan laavun väli on pitkälti pitkospuita pitkn kävelyä. Pari kivisempaa kohtaa polulta löytyy, mutta muutoin reitti on ihan kävelykelpoista jopa lapsiperheille.

Kulha

Kulhassa korkkasin alpeilta ostamani ja tuomani Adelholzener Lemon sport-juoman… Normaalisti en juo mitään limonaadeja tai mehuja, mutta tämä oli myös omalle makumieltymykselle sopivaa alpeilla ja sitä tulikin kotiinkin sieltä parin pullon verran – suosittelen maistamaan, jos mahdollisuus tulee 😉

Alpeilta – Joutsijärvelle Adelholzener

Videota otettiin Körmyn kera Kulhossa, mutta äänitekniikka petti – joka voi kyllä toisinaan olla vain parempi  😉

Kulhasta olikin hyvä palata kotiin saunaan – päiväretket ovat ihan riittäviä irtiottoja arjesta näin kiireisenä aikana <3

Kulha – Joutsijärvi – Kullaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *