6-2020 Back To The Saddle

05-07.06.2020 Spin-Off: ReppuretkiTM-tuotesarjan uusimman tuotteen “Back To The Saddle” testaus viikonloppu. Paikka: Ratsastuskoulu Kyläkorpi, Ahlainen. Tässä viikonlopussa oli poikkeuksellisesti ratsastusta 3h (norm. 4h) ja Purolomat melontaretkestä oli lyhennetty versio.

05.06.2020 Perjantai Illalla kello 17 alkaen alkoi jännittyneitä ilmeitä saapua Ahlaisiin. Tulokahvien jälkeen pikainen vaatteiden vaihto ja ensimmäinen porukka laittamaan hevosia varusteisiin ratsastustuntia varten. Alkukankeudet ja jännitykset menivät nopeasti ohi ryhmäytyminen alkoi, kun jokainen osallistui satulointiin toisiaan tukien ja ohjaten. Ensikertalaisten ollessa maneesissa tunnillaan, oli toisen ryhmän tehtävä laittaa omat hevosensa tuntia varten kuntoon.  Tuntien jälkeen olikin iltapalan aika ja sauna. Saunan jälkeen tovi istuttiin vielä tuvan pöydän ympärillä, mutta melko pian päivän väsymys ja jännityksen rauettua uni otti vallan. Moni oli saapunut kauempaa ja jokunen jopa oli tehnyt työpäivän.

06.06.2020 Lauantai Aamiainen oli valmiina jo 07:30, mutta hyvin maittoi useimmilla uni vielä. Kiirettä ei ollut, sillä ensimmäinen tunti alkoi vasta 10:45. Ryhmäjako oli sama kuin illalla, joten jälleen yhdessä laitettiin hevosia kuntoon ens’kertalaisia ohjaten ja neuvoen. Iltapäivällä satoi, joten jouduimme poikkeuksellisesti muuttamaan ohjelmajärjestystä hieman. Meillä oli alustavasti varattu melonta lauantai-iltapäivälle ja kolmas ratsastustunti sunnuntai-aamulle, mutta sateesta johtuen muutimme sen sunnuntai-aamulle, jolloin säätiedotus lupasi aurinkoista. Näin ollen iltaratsastustunnit alkoivat kello 17:30. Ryhmän ens’kertalaiseet “äijät” yllättivät positiivisesti, sillä jokainen mies satuloi itsenäisesti kolmannelle tunnille hevosensa, ja tunnilla harjoiteltiin jo laukannostoja! Iltatuntien päälle olikin rantasauna ja palju sekä taco-illallinen.

07.06.2020 Sunnuntai Aamu valkeni aurinkoisena, mutta kovin myrskyisenä. Tästä huolimatta suunnistimme omilla autoilla kimppakyydein Merikarvialle Purolomien tukikohtaan, jossa Juho jo odotti. Kovasta tuulesta johtuen melontaretkemme lyheni huomattavasti, mutta se ei meidän ryhmää haitannut. Päälle vielä laavulla pannukahvit ja makkarat. Palasimme vielä Ahlaisiin Kyläkorven ratsastustallille, jossa pakkasimme autot ja luovutimme majatilat.

**Kiitos kaikille kutsutuille testaajille!  Menossa mukana oli mm. “Äijien” enskertalaisryhmä, jotka laukkasivat jo lauantaina kolmannella tunnilla! Sekä “jo ratsastaneiden” ryhmä, jotka rennolla otteella poimivat muistien sopukoista ratsastuksen kiemuroita ja siinä sivussa syviä- sekä naurulihaksia. Mukana pyöri myös 3v kaksostytöt, joille kokkimme apureineen oli järjestänyt mm keppihevoskilpailut palkintoineen. Toki tytöt pääsivät myös kokeilemaan oikealla ponilla ratsastusta talutuksen kera, sekä harjaamaan Vili-ponia.

Syksylle tulossa myös TeemaWKND-ratsastusleirit – kysy lisää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *