6-2020 Raesärkät Nurmes

13.06.2020 Lauantai NURMES – RAESÄRKÄT

Parin viikon työrupeama kesän kynnyksellä Nurmeksessa antoi mahdollisuuden palata mahtaviin “Bomban”-maisemiin. Niin olen kuvitellut karistaneeni synnyinseutujeni pohjois-karjalaiset pölyt kannoiltani, mutta kovin luonto kutsuu puoleensa juurilleen “maadottumaan” kun elämme poikkeuksellisia aikoja koronan pyörteissä. Viime vuonna samoihin aikoihin täällä oltiin Sasta64Wild-tapahtumassa, ja siitä saakka olen toivonut mahdollisuutta palata takaisin. Harmillisesti tänä vuonna Sasta64Wild ei ainakaan perinteiseen alkukesään koronan vuoksi järjestetty, olen kyllä kuullut huhuja että ehkäpä syksyllä… Jos ja kun näin käy, niin varmasti menossa mukana olen – koputa olalle, jos matkaseuraa kaipaat!

Nurmes – puhdasta luontoa, vaaramaisemia ja karjalaista kulttuuriperintöä parhaimmillaan… Raatihuoneenkatua ajellessa näet vanhan kauppalan, jonka historiaan voit tutustua myös mobilisti.

Luontoon.fi:”Raesärkät on kaunis päiväretkikohde kumpuilevassa harjumaisemassa. Alueen halki kulkeva retkeilyreitti noudattelee vanhaa kärrytietä ja pyöräuran pohjaa. Taukopaikat ovat reitin varrella lyhyen välimatkan päässä toisistaan. Alue soveltuukin hyvin lapsiperheiden retkeilyyn. 

Raesärkkien maisemia on käyty ihailemassa vuosikymmenten ajan, ja alue onkin suosittu lähivirkistäytymiskohde.”

Erävaelluskillan Kiltaneuvostonjäsenyys jo velvoittaa käydä lyömässä nimensä vieraskirjaan, sillä aluetta hoitaa Erävaelluskilta ry ja toki suurimpana puuhamiehenä meidän Oltermanni Jorma Pihlainen. Vahva suositus alueeseen tutustumiselle!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *