#koronakevät Toukokuu-2020

Toukokuu-2020 #koronakevät tuntuu loputtomalta, vaikkakin kokoajan lisääntyvä auringonvalo tuo lohtua ja energiaa, mieliala on odottava. Olen lopettanut jo #koronauutisten lukemisen ja kuuntelun, käännän jo aktiivisesti radion ja TVn toiselle kanavalle. Mieli etsii jo vaihtoehtoja ja ajatukset ovat tulevaisuudessa, luovuus on päässyt valloilleen. Päivien pidentyessä pihanhoito piristää, myös kanssaihmisiä huomaan käydessäni puutarhamyymälöissä. Autotallia siivotessani pesin myös polkupyörästä pölyt pois ja se sai ketjuihinsa uudet öljyt. Kävinpä kaupasta uuden satulankin, paremmin peffalleni sopivan… Tunnustan, en ole koskaan ollut “pyöräilijä” – liekkö syynä pyörän satula, joka ei ole koskaan tuntunut olevan sopiva. Pyörä sai myös uuden “kilikellon” ja itselleni ajolasit, josko nyt oikein tosissani kokeilin päästä sisään tähän lajiin…

2-4.05.2020 Koli – Outokumpu Nostalgia ReppuretkiTM-paketin testausta. Lämmin kiitos “testiasiakkaalle”!

05.05.2020 Harjavalta Hiittenharjun maisemissa iltalenkki. Maastot alkavat olla rutikuivia – ollaanpas varovaisia avotulien kanssa retkeillessä!

Paluu Eerikkilään: Tällä kertaa otin etätyöt kapsäkkiin ja lähdin Eerikkilän maisemiin. Kummasti #koronakevät tuntuu vaikuttavan itseenikin, vaikkei se suoranaisesti työelämääni tai muutoin normaalissa arjessani suoranaisesti juurikaan ilmene, samoin kuin viihdyn hyvin itsekseni. Siitäkin huolimatta, nyt tuntui että irtiotto normaali ympäristöstä oli oman psyykkisen hyvinvoinnin kannalta ensiarvoisen tärkeää. Kylään kutsuin juuri ne ystävätt, jotka lataavat parhaiten akkujani ja buustaavat olotilaani jo pelkällä läsnäolollaan.

07.05.2020 Torstai. Saavuin jo aamupäivällä Eerikkilään ja #koronasta johtuen paikka oli todella hiljainen – taisin olla ainoa asiakas. Päivä kuluikin etätöiden parissa ja nettipalavereissa. Illalla viimein sain läppärin kiinni ja pääsin rentoutumaan Eerikkilän mahtaviin maisemiin. Päivä oli kovin tuulinen ja kylmä pohjoistuulesta johtuen. Yömyöhään istuin itsekseni terassilla ihaillen täysikuuta. Yksin , mutta ei yksinäinen!

08.05.2020 Perjantai. Aamulla aikaisin tein 5km lenkin ja kävin tutustumassa enemmänkin ympäristöön. Reippailun jälkeen olikin hyvä palata töiden pariin ja muutamaan nettitapaamiseeen. Myöhemmin iltapäivällä saapui ensimmäinen vieras ja kävimme n.7,5km kävelyllä – ja bongasimme pari geokätköä. Illalla lämmittelimme saunan toisenkin vieraan saavuttua ja maailmaa tuli paranneltua, nauttittua taco-illallista ja tovi istuttua hiljaakin yhdessä takkatulta tuijotellen. Kiitos, että tulitte.

09.05.2020 Lauantai. Aamiaisen jälkeen lähdimme pyöräilemään, yhden meistä jäädessä geokätkeilemään jalkaisin. Olin vuokrannut Eerikkilän vastaanotosta pari fatbikea, joilla hyvin sai kierreltyä lähimaastoja. Vuokrahinta oli 30e/vrk.  Iltapäivällä vielä kolmas ystävä saapui ja lähdimme reppuretkelle Kaksvetiselle – matkaa kertyi 15,5km.

10.05.2020 Sunnuntai oli valtakunnallinen Unelmien Liikuntapäivä, jonka vietinkin tällä kertaa siis täällä Eerikkilässä – juuri oikeassa paikassa! Aamuisen 7,5km reippailun jälkeen vielä yksi ystävä poikkesi kotimatkallaan ohimennen päiväkahvilla.

“A day spent with you is my favourite day. So, today is my favourite day!” –Winnie the Pooh   *Kiitos kaikille osallistuneille!

19.05.2020 Tiistai Menin metsään ja tiesin käyneeni.

20.05.2020 Keskiviikko Monesti ystävät kyselevät, miten jaksan liikkua niin paljon normaali töiden ohella. Tunnustan, en aina jaksakaan – ja joskus vaan jää “lepovaihde” päälle toviksi. Nyt oli melkein parin viikon “mietiskelyvaihde” päällä, kun #korona yritti ottaa henkistä ylivaltaa ja työkiireet painoivat päälle. Silloin on hyvä istua sohvannurkkaan ja ottaa vaikka jäätelö käteen. Pääasia on, ettei siitä jää pysyvä olotila! Joten, “back to the basic” ja salille MARS!

21.05.2020 Helatorstai Ellivuori Spin-Off: Aamuinen mäkitreeni asiakkaan kera Ellivuoressa, jonka päätteeksi noudettiin parit rastit.

Tämän jälkeen kotimatkalla tein maakuntamatkailua ja päädyin Jämin maisemiin, jossa teinkin 5,5km kierroksen. Päivä oli kovin kuuma.

24.05.2020 Sunnuntaina sain Ellivuoren reppuretkelle vieraakseni 3 vuotiaat kaksostytöt. Tyttöjen kera tutustuttiin Peikkovuoreen ja käytiin laavulla paistamassa nakkeja. Tyttöjen lähdettyä päiväunilleen vanhempineen, jatkoimme vielä retkeilyä Pirunvuorella ja siinä sivussa opastin suunnistusta – hyvin nousi rasteja Ellivuoren maisemista.

25.05.2020 Maanantai-aamuinen tovi Porin Hyvinvointicenterissä ystävän kera. Yhdistelmähoito suolahuoneessa hengitysteiden tehohoidon kokeiluversio – voisin hyvinkin tottua aloittamaan viikkoni tällaisella rentouttavalla hoidolla – vielä en täysin vakuuttunut sen tehokkuudesta hengitysteiden kuntoon…

27.05.2020 Keskiviikko. Pyöräilykausi on avattu perinteitä kunnioittaen tutulla Leineperinruukin iltapyöräilyllä. Pyörään ostettu uusi satula antoi kerrankin aihetta iloon- ehkä tätä pyöäilyä voikin tehdä enemmän kuin tämän rutiininomaisen kauden avauskierroksen verran.

28.05.2020 Torstaina maakunnasta työmatkalta palatessani poikkesin Hämeenlinnan Idänpään kierrokselle, joka on useaan otteeseen pitänyt käydä kävelemässä ohimennessä. Tämä jää monilta paikkakuntalaisiltakin huomaamatta kuten monien näistä kaupunkien keskellä sijaitsevien luontopolkujen kanssa hankkii käydä. Ohjattuja ja opastettuja kaupunkikävelyitä lisäämällä nämäkin reitit tulisivat yleisempään tietoon.

29.05.2020 Perjantai Spin-Off: Aamuinen mäkitreeni asiakkaan kera Ellivuoressa. Matkaa kertyi edestakas mäkeä polkiessä 4km verran ja aikaa kului 80mihn – upea aamu!

29.05.2020 Perjantai-iltainen pyöräily kierros Porissa kerrytti lähes 17km. Ohimennen Käppärän hautausmaan poikki talutettiin pyörät ja ihasteltiin Juseliuksen mausoleumia. Kyllä Porissa on paljon paikkoja, joissa huokuu historiaa, vaikkakin surullistakin sellaista kuten tämä 11v Sigridin viimeinen leposija.

30.05.2020 Lauantai. Jälleen sain vieraakseni ihastuttavat 3v kaksoistytöt vanhempineen. Tällä kertaa teimme retken Sisälmystenlahteen muurikkalettujen verran, jonka jälkeen suuntasimme Kustaan Savupirtiltä aina Korsulle saakka. Reippaasti nämä pienet neidit jaksoivat retkeillä välillä matkustaen olkapäillä. Matkaa kertyi kaiken kaikkiaan 6,4km – eikä hymy hyytynyt koko matkalla!

 

31.05.2020 Sunnuntai Aamuna suunnistimme Uudenkaupungin suuntaan ja sieltä Pyhämaan kierrokselle. Kohteena Pamprinniemen luonnonsuojelualueelle. PamprinniemenLuontopolku (4,5km) sijaitsee #Pyhämaa’n #Ketteli’ssä. Löytyy myös nimellä #RaamattuLuontopolku. Se on säilynyt luonnonmukaisena ja kuuluu #Natura2000-alueisiin. Reitin varrelta löytyy korpimetsää ja saniaisia sekä kallioisia merimaisemia. Seurakunnan omistuksissa olevan alueen polun varrella vuosittain teemaltaan vaihtuvia Raamattuaiheisia tauluja ja lisäksi niemenkärjessä suuri puinen risti.. Suosittelen reittiä eväsretkikohteeksi perheille – tulentekopaikkoja reitillä ei ole, mutta kallioilta löytyy erinomaisia paikkoja eväsretkelle.

Niin se kesä taas on täällä! #Koronakevät rajoituksia lievennetään 01.06.2020

 

***

Iltalehti: Valtaosa rajoituksista purettiin
Suomi avautui uuteen normaaliin 1.6., kun hallituksen huhtikuinen mahtikäsky ravintoloiden sulkeutumisesta viimein päättyi. Ravintolat saavat pitää ovensa auki 6–23, mutta alkoholin tarjoilu on rajattu 9–22. Asiakkaiden määrä sisätiloissa on rajattu puoleen normaalista.
Ravintola-alan rajoitukset perustuvat tartuntatautilain väliaikaiseen muutokseen, joka on voimassa lokakuun loppuun asti.
Kesäkuun alkurytäkässä avautui myös valtava joukko erilaisia julkisia tiloja, kuten museoita, kirjastoja ja uimahalleja. Myös erilaisten urheilukilpailujen ja -sarjojen pyörittäminen sallitaan, kunhan noudatetaan THL:n määrittämää 500 henkilön rajoitusta.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *