#Koronakevät huhtikuu-2020

Huhtikuu-2020 Se hetki, kun lähiretkeilystä tuli uusi normaali. Kävely on suomalaisille ollut aina ominainen liikuntamuoto, ja kun siihen lisätään luonto-elementti saadaan aikaan retkeily. Retkeillä voi kaupunkien puistoissa piknik-tyylisesti tai ihan luontopoluilta  aina kansallispuistoihin, muutaman tunnin retkistä aina useamman yön vaelluksiin saakka. Erotuksena pelkkään luonnossakävelyyn on luonnossa ruokailu ja mahdollinen yöpyminen. Jokamiehen oikeudet tuovat mukanaan myös velvollisuuksia, jotka kannattaa opetella. Samoin tulee muistaa, että palovaaran aikana avotulien teko on kiellettyä – myös laavuilla. Aina ei tarvitse tehdä tulta päästäkseen retkeilyn hurmaan, kannattaa kokeilla vaikkapa termoskannuun lämmintä vettä ja mukaan kaakaota, teetä tai vaikkapa kahvia. Mikään ei maistu paremmalta kuin eväät luonnon helmassa. 

Ilmatieteenlaitoksen varoituspalvelu *päivittyy 3 tunnin välein.

Retkipaikka : Vastuullinen retkeily 

04.04.2020 Lauantai-aamuna aikaiseen pakkasin aamukahvit reppuun ja suunnistettiin #Roisto’n kera Sisälmystenlahdelle. Tupa oli poikkeuksellisesti kerrankin tyhjä, joten kirjoitetiin pikaiset viestit viereaskirjaan ja juotiin aamukahvit rannalla. Seuraavaksi suunnisteltiin Tuurunkankaalle, jonne jätettiinkin uusi vieraskirja.

05.04.2020 Sunnuntain aikaisen aamun kruunasi muurikkalettukestit Sisälmystenlahden rantanuotiolla. Tuvalla oli yöpyjiä runsaasti.  Poikkesin tuvalla heittämässä lettukestikutsun myös yöpyjille. Tämän jälkeen suunnistteltiin Kustaan Savupirtille sekä Korsulle.

10.04.2020 Maanantai-aamun reittitarkistukselle sain seuraa ystävästäni Jonnasta koirineen. Tarkoitus oli kävellä Kustaan Savupirtiltä Rottalammella ja Kourijärvellä. Reitti oli kiinnostavan vaihteleva ja kaunis luonnoltaan kyllä, mutta itse kohde vaatii hieman pohtimista – toiminee toisinpäin kulkien ehdottomasti paremmin…  Kourijärvellä  aamuisen teetuokion jälkeen, lähdimme takaisin… 

10.04.2020 Pitkäperjantai Torstaina suunnistelin itäsuomeen työmatkalle ja perjantai-aamuna aamiaisen jälkeen reppu selkään ja Kolille. Kolilla saimmekin ihailla kansallismaisemia aivan yksin, sillä liikkeellä ei ollut ketään, mikä oli todella ilahduttavaa. Paikoittain upposin reisiä myöden auringon sulattaessa nopeaan tahtiin lunta ja hankikannon pettäessä alta – hauskaa oli kaikesta huolimatta. Tuntuipa oudolta poiketa synnyinmaisemissa, kun ei oikeasti tapaa fyysisesti yhtään ihmistä! Tällä kertaa en poikennut edes sukulaisiin.

12.04.2020 Sunnuntai Pääsiäispäivän kunniaksi kiertelimme maakuntaa autolla. Tarkoitus oli tehdä pieni kävely Harjureitin maastossa, mutta sateen yllättäessä tyydyimme makkaranpaistoon Kantolaavulla.

18.04.2020 Lauantai Retki Lauhanvuorelle ja jälleen Kivijatan kautta Leikkistenkankaan laavulle, jossa olikin tällä kertaa pariskunta ruokailemassa. Tilaa oli hyvin ja #korona’n turvavälit saattoi hyvin pitää, joten makkarat saatiin valmiilla nuotiolla lämmitellä. Paikoitellen vielä pitkospuut peittyivät keväisiin lumensulamsvesiin, mutta reitin pääsi kaikesta huolimatta kulkemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *