7-2017 Nordkapp – North Cape Norway

24-28.07.2017 Matkalla sinne ja takaisin….
Kesänloppu häämötti ja jälleen (tänäkin vuonna) ajatuksiin kiiri ajatus lapinreissusta…ehkäpä ihan Nordkappiin saakka…Syksy tulisi olemaan kiireinen ja viimeisiä viikkoja vietiin heinäkuusta – tämän viikon olin kalenteriin varannut pelkkää toimistotöitä, joka ei itsessään houkutellut juur lainkaan. Näissä ajatuksissa sitten mietin, että; “No hitto, miks ei!?!” – muutkin tekee etätöitä ja reissuhommissa olin jo tottunut niitä tekemään hotelleissa, niin miks ei autossakin…
Kaikki ystävät ja tutut olivat kuka missäkin, joten kaveria en tälle reissulle saisi. Vähäinen aika ja polvi esti enemmät retkeilyt..puhumattakaan siitä, että tällä kertaa pakkasin autooni laumanjatkeeksi “Roiston” (4kk australiankarjakoira), joka ei vielä olisi valmis pidemmille reissuille eikä kokonsa puolesta sopisi reppuunkaan..
Mikäpä siinä, auton uudelleen järkkäily eli takapenkkien kaato ja siihen sovittelin itselleni toimisto ja nukkumapaikan – toimii 😉

24.07.2017 Maanantai
Alunperin oli ajatus lähteä liikkeelle aikaisin aamulla kohti Oulua, ja treffata ohimennen serkku, joka vastaavasti oli matkalla Oulusta etelään. Tuttuun tapaan lähtö “hieman” myöhästyi puolin jos toisin kiireellisten viimehetken paperitöiden vuoksi, joten siirrettiin treffit Jyväskylän jälkeiselle Viitasaaren ABC:lle.

Tästä sitten jatkoinkin rupattelun ja kahvittelun jälkeen kohti pohjoista ja ensimmmäinen etappi olikin Keminmaalla Jokikeskuksessa. Päätin yöpyä sisätiloissa, jotta koirat saa rauhassa oikoa ajon jäljiltä jalkojaan yön yli. Päivä oli ollut pitkälti pelkkää ajoa.


*Yöpaikaksi löytyi Keminmaan Vallitunsaaresta Jokikeskus. Toderlla edullinen 2h+keittiö ja olohuone.
Toisen huoneen ja olohuoneen ovet suljin, sillä muutaman tunnin vuoksi ei viitsi koko kämppää sotkea.
Koirat olisivat kuitenkin kokeilleen jokaisen pedin huoneistosta…

25.07.2017 Tiistai
Aamulla jatkoin matkaa Tornion kautta ylöspäin ja ohimennen kasvatinomistajan luona kaffella poiketessa, koiratkin saivat jalotella.
Suunta kohti Suomineion “käsivartta”, sillä tarkoitus oli yöpyä Kilpisjärvellä.
Aurinko helotti pilvettömältä taivaalta ja lämpöennätyksiä lähenteli pohjoisessa.
Yöksi otin telttapaikan Kilpisjärven Retkeilykeskuksesta, ja pääsinkin rauhalliseen parkkiin auton kanssa. Hieman harmitti, ettei ollut telttaa matkassa, sillä hyvinkin olisin voinut nukkua teltassa. Vaikka luksustahan se autossa nukkuminen oli ja säästyi leirin purkamiselta jne.

26.07.2017 Keskiviikko
Aamulla jatkoin matkaa Kilpisjärveltä Norjan puolelle. Sää muuttui koleaksi ja shortsit oli vaihdettava päivän mittaa capreihin.
Hyvin illaksi ehti Nordkappiin – koko matkan ilma oli kirkas, mutta harmikseni sumu tiheni iltaa kohti ja saavuttuani Nordkappiin näkyvyys oli vain n 20m. Niinpä itse päämärässä nähtävyyksien katsellu jäi minimiin ja kahvittelun ja tuliaisten oston jälkeen, suuntasin auton nokan kohden Teno-jokea aikomuksena yöpyä sen rannalla.

27.07.2017 Torstai
Aamuyöstä laitoin nukkumaan toviksi Tenojoen rantaan ja muutaman nukutun tunnin päästä suunnistelin Saariselälle tuttuun paikkaan Kiilopäälle, jossa söin lounaan ja kävin saunassa sekä otin pikku päikkärit.
Illaksi olin sopinut treffit vanhan ystävän kanssa, joka oli mökillä Saariselällä perheensä kanssa. Kiitos Jukka ja Taru lasten kera kahvituokiosta!

28.07.2017 Perjantai
Aamuyöstä kömminkin jo omaan sänkyyn, ja parintuntisen hyvin nukutun tunnin jälkeen olikin aika suunnistella toimistolle töihin päättämään tämäkin viikko.
Hyvin onnistui autossa inventterin kanssa kannettavalla hommat eli tulevaisuudessa ehkä toistenkin voin ottaa toimistoviikon etäpäiviksi 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *