24h Alpin 2017

01-02.07.2017 24h Alpin Berchtesgaden
Tämän vuoden 24h Alpin ei itselle ollut pääkohde, vaikka se jo perinteeksi muodostuneena olikin yksi ehdoton kohde vuosikalenterissa. Pääkohteeksi olin ottanut Iranin vaelluksen, jonka piti olla kesäkuun alussa. Maailmantilanteen ja levottomuuksien johdosta tuo kohde kuitenkin vaihtui Nepalin Annapurnaan ja siinä sivussa Intian Taj Mahaliin ja matkan ajankohta siirtyi lokakuulle 2017. Tämä ei haitannut lainkaan, sillä polven rasitusoireet olivat mietityttäneet viime aikoina ja terveys oli muutoinkin reistaillut alkukevään joten treenauskausi oli pahasti jäänyt keskeneräiseksi…

21.06.2017 Keskiviikko
Tälläkertaa me tyttären kera lähdettiin reissuun kahdestaan, sillä miehet olivat jo euroopan puolella ja loput ryhmästä tulisivat vasta sunnuntaina ja maanantaina perille. Totuttuun tapaan valitsimme jälleen iltalaivan Turusta – Tukholmaan.

22.06.2017 Torstai
Ajeltiin Kungens Kurvan ja Scandic-hotellin aamiaisen kautta tuttuja reittejä pitkin aina Hampuriin, josta Teemu hyppäsi kyytin. Tiet Hampurin ympärillä ja siitä etelään olivat todella ruuhkaiset, joten päätettiin ajella itäisempää reittiä tällä kertaa eli Berlinistä – Nurnbergin kautta Muncheniin. Ihan virkistävää ajella kerrankin eri reittiä! Hotelli löytyi helposti jälleen heti moottoritien kyljestä ja perhehuoneen hinta oli edullinen.

23.06.2017 Perjantai
Juhannus-aatto sujui rauhallisesti majoittautuessa Burmesterhausiin ja kaupungilla kävellen ja nauttien auringosta.
Illalla poikettiin Teemun ja Victorian kanssa biergardenissa kuuntelemassa live-esityksiä.

24.06.2017 Lauantai
Lauantai-aamuna viimein Ramikin saapui Berctesgadeniin ja muutaman tunnin levon jälkeen aloimme suunnittelemaan nousua Jennerille.

Tälläkertaa oltiin päätetty mennä aikaisemmin Berchtesgadeniin ja viettää siellä juhannus, toiveena oli alunperin nousta Watzmannille ja yöpyä siellä juhannusyö. Järjestelyt hieman ontuivat, josta johtuen saimme kuitenkin viimehetkellä laveripaikat Karl Von Stahl-Haus hyttestä. Lämmin kiitos Markelle Burmesterhausiin kaikista järjestelyistä tämän onnistumiseen 🙂

Päivä ei mennyt ihan putkeen ja epäilin, että päästäänköhän me ennen auringonlaskua perille. Pakkailluja tehdessä vielä pohdin, josko peruutan koko nousun ja yöpymisen – sillä reitti ei ollut lainkaan tuttu, enkä osannut arvioida ensikertaa mukana olevan Victorian vauhtia. Nousu Stalh-Hausiin olisi ensikertalaiselle varmasti raskaskokemus, ja keho kovin yrittää rajoittaa menoa. Ensikertalaiselle “tasaisentallaajalle” alppinousut ovat kova voimainponnistus, mutta viikon myötä “korkeanpaikanleiri” auttaa ja elimistökin tottuu… Kaikesta huolimatta päätettiin kuitenkin lähteä nousuun ja yrittää, varauduimme kuitenkin siihen että tarpeen vaatiessa kääntyisimme takaisin.
Lopulta päästiin perille Jennerin takamaastoon juuri nipinnapin ennen sadetta, eikä matka ollut kuitenkaan niin tiukka kuin ajattelin. Vauhti pidettiin hitaana ja pysähdyksiä sopivin väliajoin niin nousu oli jopa leppoisa. Vastassa oli aivan mahtava henkilökunta ja meno oli kuin isommassakin pubissa konsanaan, sillä keittiö oli juuri menossa kiinni ja viimeisimmätkin majoittautujat olivat juuri saapuneet. Henkilökunnasta vain pari nuorta puhuivat kiitettävää englantia, joten ruoan saaminen otti aikaa.
Maittavan ruoan jälkeen suihkuun ja nukkumaan – Juhannuspäivä oli ollut mahtava <3

25.06.2017 Sunnuntai
Maittavan aamiaisen jälkeen suunniteltiin takaisin Berctesgadeniin. Matkalla nähtiin paljon murmeleita rinteessa. Ilta sujuikin muita ryhmäläisiä odotellessa.

26.06.2017 Maanantai
Aamiaisen jälkeen sain houkuteltua meidän porukan sekä Elinan Heikin Helpolle “mustalle reitille”, jonka viime vuonna olin käynyt testaamassa Hemen kanssa. Reitti oli jättänyt kutkuttavan kutsun viime kaudelta ja olin sen verran kehunut sen teknistä vaikeutta, että Elina halusi käydä sen myös tällä kertaa. Tasasen tallaajille ja korkeanpaikan kammoisille tämä reitti loi sopivasti haasteita! Itse huomasin, että reitti oli selkeästi helpomman oloinen näin kun sen meni toistamiseen – nyt nautti jo nähtävyyksistä kunnolla! Ens’kertalaisen alpeilla Victoria teki huikean suorituksen tässä nousussa!

27.06.2017 Tiistai
Tiistai-aamuna otettiin Elinan ja Teemun kera kohteeksi Bad Reichenhall tarkoituksena nousta kaapelihissillä ylös ja sieltä huippuja pitkin palata takaisin Berchtesgadeniin. Aamulla myöhästyttiin ensimmäiseksi junasta, joten seuraava menikin vasta tunnin päästä jota odotellessa ehdittiin hieman shoppailemaan Intersportissa.
Perille päästyä saatiin kuulla, että aina torstaille saakka hissi oli remontissa eli reittisuunnitelmat uusiksi… Otettiin siis Alpgarten Rundweg, joka kulki Eichelbeig (1130hm) huipulle. Tämä nousu oli riittävä jo useamman päivän jälkeen itselleni. Tämä päivä oli sellainen “harhailupäivä” sillä vähän väliä jouduimme tarkistamaan kartalla sijaintiamme 😉
Viimein päästiin junaradan varteen asemalle, kun meille selvisi ettei junia menisi lainkaan Berctesgadenin suuntaan. Satoi kaatamalla, joten päätettiin soittaa meille kyyti Burmesterhausista, jonne Rami ja Victoria oli jo omalta patikkaretkeltään palanneet.

28.06.2017 Keskiviikko
Keskiviikkon ajattelin ottaa palauttavana ja lähdin Alfin sekä Anetten reissuun Oberseehen. Aluksi Königsseejärveä pitkin lautalla St.Bartholomen ohi viimeiselle laiturille eli Saletalmille, josta kävellen reittiä 424 Obersee jäven reunaa pitkin Fischunkelalm johon sitten jäätiin Anetten kanssa oluelle, Alfin jatkaessa matkaa vielä putouksille kameran kera.

Paluumatkalla pysähdyttiin St.Bartholomeen, jonne Victoria ja Teemukin saapuivat. Täällä lounastettiin, ennenkuin jatkoimme matkaa takaisin Schönau a. Königsseen.

Kotimatkalla kierretiin vielä PanoramaStrasse ja käytiin suolakaivoksen kierroksella.

29.06.2017 Torstai
Pilvet enteilivät sateita, tällä kertaa päätettiin mennä bussilla ylös Kotkanpesälle, sillä sitä ei olla ennen kokeiltu ja alas tultais kävellen. Kovin oli pilviä, kun bussi kipusi ylös mutta näkyvyys aukeni siellä ollessa 🙂


30.06.2017 Perjantai
Perjantaina oli Burmesterhausin emäntä Marke taasen järjestänyt meille palauttavaa liikuntaa viimevuoden tapaan 😉 Päivä oli harmaa ja sateinen, joten se meni lähinnä loikoiluun… iltapäivällä oli ilmoittautuminen 24h Trophyyn ja yhteisillallinen 🙂


01.07.2017 Lauantai (24h Trophy -Hiking To The Limits)
Lauantaina strattasi klo 9 aamulla 24h Trophy porukka kohden Watzmannia – oma polvi oli viikon aikana laskuissa kerännyt nestettä, joten oma osuuteni tiesin jo lähdössä keskeyttäväni jossain vaiheessa, sillä en halunnut rasittaa polvea liikaa… Hieman arvoin, että otanko nousun Watzmannille vai liittyisinkö vasta illalla porukkaan ja kulkisin loppumatkan – molempia polvi ei kestäisi.. Loppujen lopuksi Elinan kanssa olimme päättäneet oman 24h päättyvän Watzmannin jälkeiseen illalliseen, Alf ja Anette päättivät omansa Watzmannhausille. Tällä kertaa Rami, Heikki ja Teemu vei 24h Extremen läpi! Huippusuoritus!

 

02.07.2017 Sunnuntai
Sunnuntai klo 9 maaliintulon jälkeen päivä kului toipuessa Burmesterhausissa.

03.07.2017 Maanantai
Aamulla aikaisin meidän porukka jakautuikin, sillä itselläni oli sovittu tapaaminen Italiassa ja Teemu lähti varakuskiksi, kun taas Victoria ja Rami suuntasivat tällä kertaa Puolan kautta kotimatkalle.
Italian matka olikin antoisa ja siitä sitten joku toinen kerta ja toinen juttu 😉

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *