2021 Purjehdus purjejaht Christella

4-2021 Sain mahdollisuuden osallistua miehistöön eestiläisen purjejahti Christellan seilatessa Espanjan Malagasta – Portugalin Portoon. Pakkohan sitä oli kokeilla, vaikken niinkään ajattele olevani vahvuuksissani pienessä aluksessa aavalla merellä.

Lento Malagaan, jossa yöpyminen hotellissa ja aamiaisen jälkeen “step on board”. Alkajaisiksi kapteenimme Lauri tarjoili tulokahvit  ja kuohuvaa – Tästä se lähtee 🙂

 

Gibraltar – pitkäaikainen haave käydä ja nähdä Gibraltar toteutui yllättäin näin meriteitse.

Gibraltarvuori näkyy jo kaukaa mereltä käsin.

 

Gibraltarin ominaisuuksisa on lentokenttä, jonka kiitorata rajalta keskustaan johtaa sen poikki. Liikenne pysäytetään aina koneen noustessa tai laskeutuessa.

Telakoiduimme ja nousimme maihin myös Gibraltarilla ja kiipesimme Gibraltarin vuorelle, jossa magottiapinat varoituksista huolimatta saivat reppuni auki ja varastivat kaikki välipalaevääni. Apinoiden syöttäminen on on kielletty sakonuhalla, mutta ne ovat kekseliäitä taskuvarkaita ja turistien reppujen vetoketjut aukeaa nopeasti. Uskomuksen mukaan, Gibraltar säilyy Britannian hallinnassa niin kauan, kuin alueella asuu magottiapinoita.

 

08.04.2021 syntymäpäivän aamua otin vastaan atlantin aalloilla aamukahvia nauttien purjejahdin kannella. Tämä porukka ja tämä reissu korvasi kaiken koronan aiheuttaman turhautuman – elämä on tässä juuri nyt, ja se riittää.

 

 

Miehistömme oli järjestänyt jäätelökakun ja pienen syntymäpäiväjuhlan kajuuttaan syntymäpäiväni kunniaksi. Kiitos koko miehistölle tästä upeasta kokemuksesta! Mikäli olet kiinnostunut purjehtimisreissusta, niin ota toki yhteyttä ja kerron lisää!


 

 

 

*** ***

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *