Fjällräven Classic DENMARK

KUVAGALLERIA

Kerrankin olin ajoissa liikenteessä Fjällrävenin sivustolla kun classicin mainos osui silmiini kuten monena vuonna aiemminkin. Tällä kertaa ajankohta sopi kalenteriini joten pitkää harkinta-aikaa ei tarvittu, kun päätin ilmoittautua Tanskan Fjällräven Classiciin – mukaani sain houkuteltua jälleen Teemun, ja tottakai matkassa olisi mukana myös Roisto 😉

Puolin jos toisin vaihdettiin ajatuksia pakkailuista, mutta tavan mukaan ”avoimin mielin ja takki auki”-maailmalle taas… Juurikaan ei oltu ehditty purkaa varusteita sitten #SastaWild64 ja #24hTrophy’n jäljiltä. Kengät sentään oltiin ehditty huoltaa ja vaatteet pestä… Kenkien huolto koituikin Teemun kohtaloksi, sillä pohjalliset oli jääneet kotiin(!), mutta sitkeäsi tämä reissu meni ilman isompia rakkoja ilman niitäkin..

Mutta itse reissuun… ilmoittautuessa oltiin varattu ensimmäinen kyyti classicin maalista Bjornemosse Godsista > starttiin Faldslediin. Tämähän ei toiminut lainkaan, eikä oltu huomioitu sitä että kyyti lähtisi jo päivää aiemmin eli 02.07.

Olin varannut meille yöpymisen hotelli Christiansmindeen, parin kilometrin päähän maalista ja yöpymisestä ei ollut mahdollista saada rahoja takaisin. Toisekseen, oltiin ilmoittautumisessa 17:05 ja kyyti lähtisi klo 18… Meillä oli kaikki viimehetken tavaroiden järjestelyt tekemättä enkä missään nimessä halunnut lähteä reitille valmistautumatta.

Ilmoitin toimitsijoille, että ajelemme vaikka taksilla pelipaikalle – sillä aamuiset bussit oli jo buukattu täyteen. Taksi olisi kustantanut n. 80eur ja matka kestänyt sen 45min. Illalla tapahtuman FB-sivustolla kävi vilkas keskustelu, kuka oli sairastunut ja kenen kyyti ole pettänyt, juna myöhässä jne. Ihanan kärsivällisesti toimitsijat järjestelivät ihmisille kyytejä suuntaan jos toiseenkin ja neuvoivat uusia yhteyksiä – mahtavaa yhteishenkeä ja palvelua!!

Meillä oli jo alustavasti hotelli tilannut ”koira”taksin aamuksi. Illalla  jörjestäjältä tuli viesti, että pääsemme aamulla ensimmäisen bussin kyytiin – uusia busseja oli tilattu lisää joten saimme perua taksikyydin.

1.day Faldsled – Holstenshuus (27km)

Aamulla aikaiseen aamiaispussukka hotlalta mukaan ja bussiin. Lähtöpaikalle saavuttiin hyvissä ajoin ja huomattiin, että aamiaispussukka oli aivan turha – tarjolla oli runsaasti purtavaa. Aamukaffet nautittiin kipakassa tuulessa ja vaikka ilma muutoin oli lämmin, niin mereltä käyvä tuuli meni luihin ja ytimiin.

Reitti kulki vaihtelevasti peltojen ja laidunten halki, osittain tietäkin pitkin. Roisto hoksasi homman jälleen nopsasti ja kulki nätisti lyhyellä hihnalla vierellä, joillakin poluilla pystyi jo käyttämään flexitalutinta, mutta tällaisessa massatapahtumassa mieluummin ihmispaljoudessa käytän lyhyttä hihnaa. Pysähdyksissä Roisto osaa jo hyvin ottaa lepohetken, ja nopeasti alkaa kuorsaus kuulua vierestä 😉 Illallisen jälkeen oltiinkin kaikki valmiita nukkumaan…

2.day Holstenhuus – Egebjerg (50km)

Päivä oli sateinen, joten siitä ei olekaan juurikaan kuvia. Reitti kulki lähes kokomatkan merenrantaa pitkin ja tuuli vihmoi vettä vaakatasossa mereltäpäin. Roistolle laitoin päiväksi myös sadeviitan, sillä sade kasteli kyllä ihan kokonaan.

Omat kengät olin vahannut lähtiessä ja ne piti hyvin vettä. Pääsin kuivin jaloin iltapaikalle saakka. Tämä väli taisi olla Roistolle selkeästi rankempi, sillä se pisti nukkumaan aina välittömästi kun pysähdyttiin – telttaa pystyttäessä se sitkeästi pyrki sisälle absiin heti kun siitä saatiin oviluukku auki. Aterian jälkeen se asettuikin nukkumaan eikä liikkunut kokoyönä.

Itse kuuntelin rankkasateen hakkaavaa rummutusta teltan kattoon ja tuskailin jälleen teltanpaikan valintaa… enemmän sääntö kuin poikkeus, että me valitaan tavalla tai toisella mulle epämukava nukkumakohta..

3.day Egebjerg – Bjornemose Gods (72,4km)

Viimeinen aamu valkeni auringon sarastaessa sadepilvien takaa…  Aamuinen torvisoitto saatteli ensimmäiset matkaan, kun vasta me alettiin purkamaan leiriä. Teltta saatiin purkaa lähes kuivana. Aurinko porotti välillä todella kuumottavasti. Tälle päivälle oli enemmän asfalttipohjaa ja Svendborgin rantaviivaa. Aikaisempien päivien reittiosuus oli hyvin merkitty, mutta nyt keskustassa joutui todella tarkkaan seurailemaan merkintöjä, liekkö joku niitä poistanut sillä myös paikallisilla oli vaikeuksia hahmottaa reittiä. Loppumatkasta 70km kohdalla jäätiin odottelemaan Teemua, joka oli ottanut päikkärit edellisellä taukopaikalla Svendborgsundbroenissa… Jälleen tuli tuttu tunne, että olishan tätä vielä tovin jatkanut…

Illaksi hotel Christiansmindeen suihkuun ja syömään, aamiaisen jälkene kotimatkalle…

Aivan mahtava reissu, upeat järjestelyt ja toimitsijat! Toivottavasti mahtuu ensi vuoden kalenteriin mukaan tämäkin trekki 🙂

#FjällrävenClassic’2019 #Denmark

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *