Koronakevät 2020

COVID-19

Korona myllersi maailman markkinat hetkessä! Vielä muutama viikkoa aikaisemmin saapuessani Tansaniasta-Dohan kautta Suomeen, en voinut kuvitellakaan miten paljon covid19-virus tulisi vaikuttamaan meihin kaikkiin.

Itse kuulun astman vuoksi riskiryhmään, josta johtuen aktiivisesti vältän suoria kontakteja kanssaihmisiin. Astmani on hyvässä hoitotasapainossa, mutta kevään jatkuessa siitepölyallergia ja katupölyt lisäävät oireilua ja hoitotasapaino useimmiten järkkyy, jolloin myös riski sairastua lisääntyy. Tieto lisää tuskaa, ja siltikin tiedän koronasta liian vähän.

Mitä parempi kunto, sen paremmat mahdollisuudet on selviytyä tästäkin. Ohje pidättäytyä lähikontakteista, ei tarkoita ulkonaliikkumiskieltoa. Ulkona liikkuminen on tärkeää mielenterveyden ja jaksamisen vuoksi näinä poikkeuksellisina aikoina.

Nyt kun kaikki hakevat luonnosta apua korona-ahdistukseen, on tärkeää muistaa retkeillä vastuullisesti! Vastuullisen retkeilyn pelisäännöt löytyvät mm. Retkipaikka.fi-sivustolta sekä Suomen Latu-sivustolta.

Marinin hallituksen 12. maaliskuuta antaman suosituksen mukaan yli 500 hengen yleisötilaisuudet Suomessa peruttiin toukokuun loppuun saakka.- wikipedia

Suomen Latu
Suomen Latu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *