4-2017 Kiilopää – Saariselkä

Kesken kiireisimmän työrupeaman, päätin että olisi aika ottaa pikaloma “oravanpyörästä”. Osasyynä oli myös oma syntymäpäivä, joka painoi päälle huhtikuun alussa. Tällä kertaa ei ollut mahdollisuutta lähteä alpeille, joten kotimaan kamara sai riittää. Olen oppinut, että irtiotto pitää olla tarpeeksi kaukana kotoa, että se onnistuu – niinpä tälläkertaa varasin paikan Kiilopäältä…

06.04.2017 Torstai
Aamulla varhain autoa pakatessa päätin, että omat sukset ja lumikengät jätetään kyydistä pois… Monesti ne rajoittavat “kokeilunhalua” matkassa ollessaan eli nyt sitten mennään vuokratarvikkeilla 😉 Näin pitkälle satakunnassa kevään edetettyä ja juuri Hollannista palattua on vaikea arvioida vaatetusta matkaan, mutta sentään jotain sain matkalaukun pohjalle.

Matkalla pohjoiseen…

Illaksi saavuttiin Oulun Edeniin, jonka olimme päättäneet yöpäikaksi ihan vain siitä syystä – että olimme siellä aikoinaan häämatkalla ohimennessä pohjoiseen.
Palvelu oli kyllä aivan huippuluokkaa <3

Oulun Eden
Illallisella

07.04.2017 Perjantai
Maittavan aamiaisen jälkeen suunta jatkui kohti Saariselkää, Kiilopäälle päästiin majoittautumaan jo hyvissä ajoin.

Suomen Latu Kiilopää


Ilta kului autolla ajellen Saariselällä ja Kaunispäällä – auringonlaskua ihaillen 🙂

Kaunispää (437m)

08.04.2017 Lauantai
Aurinko nousi varhain Kiilopään huipun takaa ja aamiaisen jälkeen suunnisteltiin kävellen tallattua polkua pitkin Kiilopään huipulle (546m). Tämän jälkeen palattiin kahvittelemaan ja suunnittelemaan päivän ohjelmaa.

Kiilopään huippu
Kiilopää huiputettu jalkaisin..

Päätettiinkin lopulta vuokrata karvapohjasukset ja hiihdellä Rönkönlammen Tulistelutuvalle.
En ole aikasemmin käyttänyt karvapohjasuksia enkä niihin kyllä ihastunutkaan. Pitoa oli kyllä, mutta luistoa olisi saanut olla enemmän – varsinkin kun ladut oli aivan huippukunnossa ja sääkin suosi!

Tulistelu tuvalla oli paljon porukkaa makkaranpaistossa, mutta hyvin mahtui sekaan ja juttu lensi 🙂

Avanto odottaa

Illalla oli tarjolla savusaunavuoro (ma-ke-pe), josta pääsi pulahtamaan myös avantoon. Itse jätin savusaunan välistä, mutta rohkenin kokeilla tunturipuron virkistävää avantoa! Kokemus oli huimaava, ja varmasti vielä aikanaan tulen kokeilemaan uudelleenkin. Rami jätti suosiolla avantokäynnin muille ja tyytyi katselemaan terassilta.

09.04.2017 Sunnuntai
Säätiedotteet eivät pitäneet paikkaansa, sillä tämäkin aamu valkeni aurinkoisena.

Kiilopää odottelee aamuauringossa..

Aamiaisella pohdittiin päivänohjelmaa ja suunnisteltiinkin vuokraamolle. Siellä aina niin ystävällinen ja mukava mestari suositteli kokeilemaan lumiliukukenkiä. Niillä sitten kiivettiinkin ensin kokeilumielessä Kiilopään huipulle ja kyllä ne toimikin!

Kiilopään valloitus lumiliukukengillä

Pito oli hyvä, eikä juurikaan tarvinnut kanttailla ylämäkeen – juuri viimeisillä metreillä pari askellusta riitti. Tämä on huomattavasti polviystävällisempi suksi, ja kevyempi kuin lumikenkä. Suosittelen lämpimästi – itselle ainakin meni heti ostolistan kärkeen! Kokeilemani lumiliukukengä oli 147cm pitkä, ehkä kuitenkin ottaisin itselleni sen 125cm…

Kiilopäälle palattua kahviteltiin ja mietittiin suuntaa ja välineitä. Loppujen lopuksi päätettiin jatkaa lumiliukukengillä vielä tovi ja käydä makkaranpaistossa Sivakkaohjan Laavulla. Latujen vierestä metsänpuolella päästiin hyvin umpihankia pitkin.

Illalla pulahdettiin vielä Holiday Club kylpylän altaissa Saariselällä. Kylpylä on jo aikansa elänyt ja vaatisi hieman “faceliftiä”, mutta toimiva ja siisti silti.

Holiday Club Saariselkä

Ruokailun jälkeen ajeltiin vielä katsomaan ilta-aurinkoa Kaunispäälle.

10.04.2017 Maanantai
Tähän on hyvä päättää pikaloma Kiilopäällä.
Näihin kuviin ja tunnelmiin, kunnes jälleen tapaamme 😉

Jyväskylän kautta suorinta tietä kotiin

Illaksi kotiin suorinta tietä ja aamuksi taas Hollantiin työmatkalle…

Kuvat: iPhone7

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *